skip to Main Content
image0000051

Ubby mølles motor

Ubby Møllelaugs bestyrelse har ofte talt om den motor, der en gang var i møllen, at det var ærgerligt at den blev solgt under en tidligere ejer. Den var en del af møllens historie og der var enighed om, at hvis der blev mulighed for at købe en motor magen til, så skulle det overvejes. Den oprindelige motor blev solgt til Peter Rasmusen, som senere solgte den videre til en samler i Nordjylland og hermed blev den betragtet som tabt for altid.
Da en lokal samler af motorer gik bort, henvendte Peter Rasmusen sig til møllelauget, da han havde hørt at der blev en motor af samme slags til salg fra denne samling. Møllelauget vejrede morgenluft og man var klar til at se på mulighederne for et køb. Peter Rasmusen så på varen; men motoren var en meget større model og var ikke køreklar. Ærgerligt og køb blev opgivet. Men den opgivede motor blev starten på den gode historie, da den blev få dage efter blev solgt til Henrik Høyer fra Dansk Motor og Maskinsamling, Grenå. Han hørte om møllelaugets ønske om at få en motor tilbage og ringede rundt i sit jyske netværk. Et opkald til en samler ved Sæby i det Nordjyske gav resultat og det var ikke kun en BUKH motor af samme størrelse; men det var også den oprindelige motor og den var oven i købet sat til salg. Ubby Møllelaug henvendte sig til sælger, som viste hjerteblod for at vi skulle have motoren tilbage til møllen og der kom en handel i stand. Den lange transport fik vi lokal hjælp til af Lars Christiansen, som tog den 100 år gamle BUKH motor med hjem som returtransport. Den har allerede været udstillet ved Hvidebækhallen under efterårets foreningsmesse.

Back To Top